Telenet haalt 60.000 websites offline

Telenet stopt op 1 september 2022 de hosting van ongeveer 60.000 websites, te herkennen aan het adres users.telenet.be.

Telenet haalt 60.000 websites offline

Sinds jaar en dag kregen Telenet klanten een gratis stukje webruimte bij hun internetabonnement. Deze adressen waren gemakkelijk te herkennen aan het adres http://users.telenet.be. Op deze webruimte was het mogelijk om een eenvoudige HTML website online te plaatsen, zonder PHP of een databank. Het zou gaan om ongeveer 60.000 websites.

Op 1 september 2022 zal Telenet deze dienst stopzetten en gaan alle gehoste websites offline. Als reden geeft Telenet dat er veel gratis alternatieven bestaan voor het delen van info, zoals Google Drive, OneDrive, Facebook en WhatsApp groepen.

Op deze webruimtes werden hoofdzakelijk websites gehost van bijvoorbeeld verenigingen, heemkundige en geschiedkundige kringen, buurtcomités, persoonlijke fotografie, sportclubs, enzovoort. Veel websites stonden ook in teken van de Tweede Wereldoorlog en bevatte persoonlijke familieverhalen of informatie over lokale gebeurtenissen uit die periode.

We begrijpen de keuze van Telenet om dit verouderde platform offline te halen. Maar we betreuren ook de waardevolle informatie wat daardoor verloren gaat.

🚀
We maakten een speciaal hostingpakket als alternatief voor de Telenet webruimte. Maar met meer, veel meer, opslagruimte én met de mogelijkheid om WordPress met enkele klikken te installeren. Net zoals bij de Telenet webruimte is de aankoop van een domeinnaam niet verplicht! Check deze tijdelijke aanbieding hier.