Wat is mijn IP-adres?

Ontdek hoe je snel en eenvoudig jouw IP-adres kan achterhalen.

Wat is mijn IP-adres?

Een vraag dat een (technische) helpdesk je regelmatig zal stellen is "wat is jouw IP-adres?". Zij hebben je IP-adres dan hoogstwaarschijnlijk nodig om in hun logboeken jouw probleem te kunnen onderzoeken.

💡
Wij bouwden een heel eenvoudig tooltje zodat jij gemakkelijk je IP-adres kan opvragen. Vind je IP-adres op https://www.nexxwave.be/ip

Wat is een IP-adres?

Ieder toestel dat aangesloten is op een netwerk (laptop, PC, smartphone, smart-TV, enz.) heeft een IP-adres. Dit wordt meestal automatisch verkregen door de router. Op je thuis- of kantoornetwerk wordt er gebruik gemaakt van 'interne' IP-adressen. Deze IP-adressen kunnen enkel, zoals de naam het al verklapt, intern op dat netwerk gebruikt worden. Daarnaast heeft jouw router of firewall een 'extern' IP-adres, wat de communicatie met het internet mogelijk maakt.

Als jij met je laptop op het internet surft, dan ben jij op internet "zichtbaar" met dat 'extern' adres van je router. En het is precies dat 'extern' adres dat de helpdesk nodig heeft om je verder te kunnen helpen.

Ons nieuwste tooltje dat je vindt op https://www.nexxwave.be/ip toont je extern IPv4 en IPv6 IP-adres. Je kan beide adressen gemakkelijk kopiëren en bv. in een e-mail plakken.